Kabak Çığırtma

Kabak Çığırtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 tane minik kabak
  • 2 adet büyük kuru soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 3-4 tane domates
  • 5-6 tane sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • 5-6 kaşık zeytinyağı
  • Bir fiske kıyılmış dereotu

Kabak Çığırtma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların alt kısımları kesip atın.
  2. Üstteki dikenli kısmında yarısını kesin.
  3. Kabakları  uzunlamasına ancak tam köke gelmeyecek formda ortadan kesik atın. (diklemesine birbirine yapışık dört modül üzere görünecek)
  4. Tavaya yarım çay bardağı kadar zeytinyağı alıp kabakları kızartın… onlar kızarırken öbür bir tavada irice doğranmış; ya da tıpkı tavada yapabilirsiniz.
  5. 2 adet büyük kuru soğan 3-4 adet yeşil biber 3-4 tane domates yarım çay bardağı zeytinyağında güzelce kavuralım.
  6. 2 diş sarımsağı (ben çok koydum)da irice doğrayıp suyunu salan ve biraz çeken domatesli karışıma ek edip şöyle bir karıştıralım.
  7. Tuz ek edelim.
  8. Kızaran kabakların ortalarına hazırladığınız domates sosunu paylaştırın.
  9. Üzerine yarım çay bardağı su ve biraz zeytinyağı gezdirip kısık ateşte ortada kabakların pişmesini denetim ederek pişirin…
  10. Yemeğimiz hazır olunca ve biraz ılınınca servis ederken üzerine doğranmış dereotu ve tekrar biraz zeytinyağı gezdirip yanına isterseniz yoğurt ile afiyetle yiyebilirsiniz….

Kabak Çığırtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pankek
Elmas Kurabiyem
Kedidili Pasta
Kinoa Kısırı (Glutensiz,diyet Kısır)
Patlıcan Çanağında Glutensiz Pide
Enginar
Hdabla | © 2025 |