Patlıcan Sarma Kebabı

Patlıcan Sarma Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Domates sosu için;

  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Patlıcan Sarma Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları dilim dilim keselim.
  2. Tuzlu suda 5-10 dakika bekletelim.
  3. Sonra kurulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  4. Üzerine sıvı yağ gezdirip 15-20 dakika fırınlayalım.
  5. Soğan, biber, sarımsak ve mayonez rondodan çekelim.
  6. Kıymayı ve cektigimiz zerzevatları uygun bir kabın içerisine alalım.
  7. Üzerine tuz ve baharatlarını ekleyip yoğuralım.
  8. Patlıcanı servis tabağına alalım üzerine 1 yemek kaşığı kadar iç harcımızdan koyalım ve yayalım.
  9. Rulo halinde saralım ve çöp şilere dizelim.
  10. Borcama şişleri yerleştirelim üzerine hazırladığımız sostan üzerine gezdirelim.
  11. 200 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.

Patlıcan Sarma Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Tava
Yeşil Mercimekli Humus (Trombosit Deposu)
Hint Pare (Mutlaka Deneyin)
Üsküp Böreği
Patatesli Yumurta
Güllaç
Hdabla | © 2025 |