Patlıcan Sarma Kebabı
Patlıcan Sarma Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet patlıcan
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 tutam maydanoz
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Domates sosu için;
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Patlıcan Sarma Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları dilim dilim keselim.
- Tuzlu suda 5-10 dakika bekletelim.
- Sonra kurulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine sıvı yağ gezdirip 15-20 dakika fırınlayalım.
- Soğan, biber, sarımsak ve mayonez rondodan çekelim.
- Kıymayı ve cektigimiz zerzevatları uygun bir kabın içerisine alalım.
- Üzerine tuz ve baharatlarını ekleyip yoğuralım.
- Patlıcanı servis tabağına alalım üzerine 1 yemek kaşığı kadar iç harcımızdan koyalım ve yayalım.
- Rulo halinde saralım ve çöp şilere dizelim.
- Borcama şişleri yerleştirelim üzerine hazırladığımız sostan üzerine gezdirelim.
- 200 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.
Patlıcan Sarma Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















