Lokmalık Kurabiye
Lokmalık Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (3 su bardağı gibi)
Bulamak için;
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Lokmalık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarini eritip içerisine sıvı yağ koyup pudra şekerini ekleyip karıştırıyoruz.
- Diğer bütün gereçlerimizi de ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz.
- Minik minik bezeler alıp yuvarlıyoruz .
- 170 derecede tahminen 15-20 dakika pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı tarçın ile bulayıp servis edebiliriz afiyet olsun.
Lokmalık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











