Şeftalili Kek
Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet şeftali
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un (elenmiş olması önemli)
- 3 adet yumurta
Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayın ve dolaba kaldırın.
- Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar karıştırın.
- Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip düşük süratte karıştırın.
- Dolaptan çıkardığınız kalıbın tabanına ince ince dilimlediğiniz şeftalileri yerleştirin.
- Hazırladığınız kek harcını şeftalilerin üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin (kontrollü olarak).
- Fırından çıkan kekinizi servis tabağına alıp, üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Not: şayet kekin üst kısmının karamelize olmasını isterseniz, şeftalilerin üzerine bir yemek kaşığı toz şeker serpebilirsiniz (isteğe bağlı). Şimdiden afiyet olsun🌸.
Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






