Şeftalili Kek

Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet şeftali
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un (elenmiş olması önemli)
  • 3 adet yumurta

Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayın ve dolaba kaldırın.
  2. Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar karıştırın.
  4. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip düşük süratte karıştırın.
  5. Dolaptan çıkardığınız kalıbın tabanına ince ince dilimlediğiniz şeftalileri yerleştirin.
  6. Hazırladığınız kek harcını şeftalilerin üzerine dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin (kontrollü olarak).
  8. Fırından çıkan kekinizi servis tabağına alıp, üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Not: şayet kekin üst kısmının karamelize olmasını isterseniz, şeftalilerin üzerine bir yemek kaşığı toz şeker serpebilirsiniz (isteğe bağlı). Şimdiden afiyet olsun🌸.

Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Buğday Diyet Ekmeği
Mini Çıtır Tavuk Rosto
Patatesli Ve Patlıcanlı Oturtma
Milföyden 1 Tepsi Börek
Marzipan Kek (Marzipan Kuchen-Badem Ezmeli Kek)
Köz Biber Ezmesi
Hdabla | © 2025 |