Bulgurlu Yoğurt Çorbası

Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 lt su
  • Tuz (çorba kaynadıktan sonra ekleyelim)
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye yoğurt un bir tam yumurta ve bulgurumuzu alıp bir çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  2. Üzerine yavaş yavaş suyumuzu ek edelim .
  3. Ocağa alıp orta ateşte hiç durmadan kaynayıncaya kadar karıştıralım şayet karıştırmazsanız çorba da kesilme olur .
  4. Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakabiliriz.
  5. Ocağımızın altını kısalım bulgurlar pişinceye kadar kaynatalım.
  6. Bu sırada baharatını ekleyelim, tuzu kaynadıktan sonra atmamızın sebebi kesilmemesi için çorbamız kıvamlı olursa su ölçüsünü arttırabilirsiniz.
  7. Bu sırada bir tavada yağı ve naneyi yakalım pişen çorbamızın üzerine ek edelim.

Afiyet olsun !!.

Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Türk Kahveli Kurabiye
Tart Kalıbında Çikolatalı Kek
Hamur Yoğurmadan Pratik Gözleme
Soğan Dolması Ve Pırasa Sarması
Sütlaç
Chia Tohumlu Kabak Tost
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet