Bulgurlu Yoğurt Çorbası

Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik bulgur
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 lt su
- Tuz (çorba kaynadıktan sonra ekleyelim)
- Karabiber
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye yoğurt un bir tam yumurta ve bulgurumuzu alıp bir çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
- Üzerine yavaş yavaş suyumuzu ek edelim .
- Ocağa alıp orta ateşte hiç durmadan kaynayıncaya kadar karıştıralım şayet karıştırmazsanız çorba da kesilme olur .
- Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakabiliriz.
- Ocağımızın altını kısalım bulgurlar pişinceye kadar kaynatalım.
- Bu sırada baharatını ekleyelim, tuzu kaynadıktan sonra atmamızın sebebi kesilmemesi için çorbamız kıvamlı olursa su ölçüsünü arttırabilirsiniz.
- Bu sırada bir tavada yağı ve naneyi yakalım pişen çorbamızın üzerine ek edelim.
Afiyet olsun !!.
Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






