Glütensiz Kabak Mücver (Fırında)
Glütensiz Kabak Mücver (Fırında) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 tutam dereotu – maydanoz
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Tatlı toz biber
- 5-6 yemek kaşığı glütensiz un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Zeytinyağı
Glütensiz Kabak Mücver (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabağı ve havucu rendeleyin. Üzerine ince doğranmış soğan, dereotu, maydanoz, yumurta ve baharatları ekleyin. Tüm materyalleri güzelce karıştırın.
- Ardından glutensiz unu ekleyin, kıvamını denetim ederek ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz olağan un da kullanabilirsiniz, tercih size kalmış.
- Hazırladığınız karışımı tepsiye ince bir biçimde yayın. Daha kalın bir mücver isterseniz, daha küçük bir kap tercih edebilirsiniz. Üzerine zeytinyağı sürüp, evvelden ısıtılmış 180°c fırında pişirin. Afiyet, şeker olsun! 💚.
Glütensiz Kabak Mücver (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













