Kremalı Kapya Biberli Erişte
Kremalı Kapya Biberli Erişte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket erişte spagetti
- 1 paket krema 200 ml
- Yarım çay bardağı süt
- 2 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çimdik muskat( kaide değil)
- 5 kısım maydanoz
- 5 kol dereotu
Kremalı Kapya Biberli Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kaynayan suda makarnamızı haşlıyoruz makarnalar haşlanırken tavada sıvı yağ ve tereyağı ile ince ince doğranmış kapya biberleri soteliyoruz. Sarımsak rendeleyip krema ve süt ekleyip karıştırıyoruz.
- Baharatları ve doğranmış maydanozla dereotunu ekleyip, karıştırdıktan sonra haşlanmış makarna ile buluşturuyoruz. Ben makarnayı az suda haşlıyorum suyu süzülmediği için bu biçimde daha lezzetli oluyor. Deneyenlere afiyet bal şifa olsun ♥️.
Kremalı Kapya Biberli Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











