Kremalı Kapya Biberli Erişte

Kremalı Kapya Biberli Erişte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket erişte spagetti
  • 1 paket krema 200 ml
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çimdik muskat( kaide değil)
  • 5 kısım maydanoz
  • 5 kol dereotu

Kremalı Kapya Biberli Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaynayan suda makarnamızı haşlıyoruz makarnalar haşlanırken tavada sıvı yağ ve tereyağı ile ince ince doğranmış kapya biberleri soteliyoruz. Sarımsak rendeleyip krema ve süt ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Baharatları ve doğranmış maydanozla dereotunu ekleyip, karıştırdıktan sonra haşlanmış makarna ile buluşturuyoruz. Ben makarnayı az suda haşlıyorum suyu süzülmediği için bu biçimde daha lezzetli oluyor. Deneyenlere afiyet bal şifa olsun ♥️.

Kremalı Kapya Biberli Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Biber (Kahvaltılık)
Ton Balıklı Makarna
Herkesin Yapabileceği San Sebastian Cheesecake
Yeşil Mercimekli Erişte Salatası
Eczacıdan Şifası İçinde Zerdeçallı Nohutlu Diyet Salata Tarifi
Plaska (Mısır Unlu Pırasalı Ekmek)
Hdabla | © 2025 |