Antep Mutfağı Yoğurtlu Patates

Antep Mutfağı Yoğurtlu Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg patates(küp küp doğranmış)
  • 3 su bardağı nohut(haşlanmış)
  • 500 gram kuşbaşı et ve haşlamak için yeteri kadar su(2 litre)

Terbiyesi için gereken materyaller;

  • 500 gram süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su

Üzerine;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu kuru nane yada 1,5 yemek kaşığı aspir çiçeği
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Antep Mutfağı Yoğurtlu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Et 2 litre su ile düzgünce yumuşayana dek haşlanır. O ortada terbiyesi için gereken materyaller bir tencereye alınır ve karıştırılarak kaynatılır altı kapatılır haşlanan et içerisine patatesler eklenir, patatesler biraz yumuşayınca nohutlar eklenir.
  2. Pişirilen terbiye içine karıştırılarak eklenir. Bir taşım daha kaynatılır ve üzerine sıvı yağda ile nane yakılarak eklenir. Özgününde aspir çiçeği ısınan yağa dökülür ve bu yağ yemeğe eklenir.
  3. Aspir çiçeği 1 buçuk yemek kaşığı, sıvı yağ ise yarım su bardağı kadar bu ölçüdeki yemek için kâfi olacaktır. Afiyetle ve sevgiyle kalın☺️

Antep Mutfağı Yoğurtlu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Rulo Börek (Videolu)
Bisküvi
Sağlıklı Glutensiz Simit
Tiramisu
Fincanda Kakaolu Soslu Kek
Brokoli Salatası
Hdabla | © 2025 |