Güveç Kapama

Güveç Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı (kişiye nazaran artırılır)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 kaşık salça
  • Tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzerine;

  • Milföy

Güveç Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bildiğimiz et soteyi yapıyoruz ancak biraz daha şık halde, eti kendi suyunda haşlayalım güzelce suyunu çeksin sonra biraz yağ ekleyip kavuralım uygunca yumuşasın.
  2. Sonra soğan, biberleri de doğrayıp ekleyelim kavuralım sonra domatesi ve salçayı ek edelim, tuzunu atalım tüm sebzeler güzelce kavrulduktan sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip pişirelim.
  3. Pişen yemeği ocaktan alalım ve güveçlere dolduralım ,güvecin üst kısmını kenarını yağlayalım, milföylerle kapak halinde kapatalım.
  4. 180 derece ısınmış fırında milföyler kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Güveç Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mor Lahana Turşusu
Brokoli Salatası
Antakya Kısırı
Özel Soslu Biberli Ekmek Tarifi (Videolu)
Antepfıstıklı Kek (Bulut Gibi Yumuşak-Frosting Eşliğinde)
Yulaflı Fit Puding
Hdabla | © 2025 |