Güveç Kapama
Güveç Kapama Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı (kişiye nazaran artırılır)
- 1 adet soğan
- 1 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 1 kaşık salça
- Tuz
- 1 su bardağı sıcak su
Üzerine;
- Milföy
Güveç Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bildiğimiz et soteyi yapıyoruz ancak biraz daha şık halde, eti kendi suyunda haşlayalım güzelce suyunu çeksin sonra biraz yağ ekleyip kavuralım uygunca yumuşasın.
- Sonra soğan, biberleri de doğrayıp ekleyelim kavuralım sonra domatesi ve salçayı ek edelim, tuzunu atalım tüm sebzeler güzelce kavrulduktan sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip pişirelim.
- Pişen yemeği ocaktan alalım ve güveçlere dolduralım ,güvecin üst kısmını kenarını yağlayalım, milföylerle kapak halinde kapatalım.
- 180 derece ısınmış fırında milföyler kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Güveç Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











