Domatesli Pilav (Meyhane Pilavı)

Domatesli Pilav (Meyhane Pilavı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet yeşil biber ve 1 adet kırmızı kapya biber
  • 5 diş sarımsak
  • 6 adet orta uzunluk domates
  • 1 kase bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon ve 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Zeytinyağı
  • Sıcak su

Domatesli Pilav (Meyhane Pilavı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yemeklik olarak doğradığımız soğanlarımızı biberberlerimizi ve sarımsağı zeytinyağında kavuralım, 1 yemek kaşığı salçamızı ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım.
  2. Daha sonra doğradığımız domateslerimizi de ekleyelim baharatlarımızı da ekledikten sonra sosumuzu pişmeye bırakalım.
  3. Ardından bulgurumuzu ekleyip, biraz kavurduktan sonra sıcak suyumuzu ekleyelim ve kaynadıktan sonra altını kısalım yaklaşık 20 dk daha pişirelim.
  4. 10 dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🌸

Domatesli Pilav (Meyhane Pilavı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Belen Tava (Beyaz Etli)
Mayalı Balon Pişi
Ganajlı Pasta
5 Dakikada Menemen Tadında Kahvaltılık
İçi Sulu Dışı Çıtır Köfte (Soslu)
Balkabaklı Trileçe (Küçük Borcamda)
Hdabla | © 2025 |