Yaban Mersinli Kremalı Kek

Yaban Mersinli Kremalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • Limon kabuğu rendesi
  • Yaban mersini

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurtanın sarısı

Yaban Mersinli Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kreması için; süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını alıp, tencereye ek edelim ve karıştıralım.
  2. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra bir kenara alıp, soğumaya bırakalım.
  3. Kek için; yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  4. Daha sonra yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
  5. Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım.
  6. Yağlı kağıt serili yuvarlak kelepçeli kalıba harcımızı dökelim.
  7. Kremayı harcımızın üzerine 1 er kaşık alıp her yerine gelecek formda aralıklı yayalım.
  8. Üzerine meyveleri yerleştirelim ve evvelden ısıttığımız fırında 180 derecede 35-40 dk kadar pişirelim.
  9. Kek soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun.

Yaban Mersinli Kremalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Ve Patatesli Katmer Gözleme
Kırpık Börek (Tavada)
Soslu Yoğurtlu Yeşil Kabak Mezesi
Fırında Tavuklu Brokoli
Vitaminli Tavuk Çorbası
Karidesli Kuşkonmaz
Hdabla | © 2025 |