Yaban Mersinli Kremalı Kek
Yaban Mersinli Kremalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- Limon kabuğu rendesi
- Yaban mersini
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurtanın sarısı
Yaban Mersinli Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kreması için; süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını alıp, tencereye ek edelim ve karıştıralım.
- Koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra bir kenara alıp, soğumaya bırakalım.
- Kek için; yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Daha sonra yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili yuvarlak kelepçeli kalıba harcımızı dökelim.
- Kremayı harcımızın üzerine 1 er kaşık alıp her yerine gelecek formda aralıklı yayalım.
- Üzerine meyveleri yerleştirelim ve evvelden ısıttığımız fırında 180 derecede 35-40 dk kadar pişirelim.
- Kek soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun.
Yaban Mersinli Kremalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















