Antakya Patatesli Köftesi
Antakya Patatesli Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 1 su bardağı esmer bulgur
- 1 yemek kaşığı kurutulmuş fesleğen
- 2 yemek kaşığı tuz (salçanız tuzsuz ise kullanın)
- 2 büyük yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Bulguru ıslatmak için;
- 1 su bardağı sıcak su
Antakya Patatesli Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri soyup, haşlanmak üzere ocağa alalım.
- Haşlanan patatesleri güzelce ezelim.
- Yoğurma kabımıza bulguru alalım, üzerine sıcak suyu ekleyelim 3-5 dk dinlendirelim bulgur yumuşasın.
- Üzerine baharatlar ve salçamızı ekleyip, yoğurmaya başlayalım.
- Bulgur güzelce eriyince üzerine ezdiğimiz patatesleri de ekleyip tekrar yoğurmaya devam ediyoruz. Çiğköfte üzere yoğrulacak kıvam alacak.
- Hazır olunca elimizi zeytinyağına bulayıp şekillendirebilirsiniz. Patatesli köftemiz hazır. Dilerseniz kıyma ile dilerseniz domates salatalık ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun☘️☘️☘️
Antakya Patatesli Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






