Kıymalı Şakşuka

Kıymalı Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 adet patates
  • 100 gram kıyma
  • 3 domates
  • 1 yemek kaşığı salça (domates/biber olabilir)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağına yakın su

Kıymalı Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda ıslatın. Patlıcanlar beklerken patatesleri çok küçük olmayacak formda küp küp doğrayın.
  2. Yeşil biberleri parmak büyüklüğünde doğrayıp patates, patlıcan ve biberleri kızartma yapar üzere kızartıyoruz.
  3. Tencereye evvel patatesleri akabinde patlıcan en son biberleri koyuyoruz.
  4. Ayrı bir tavada kıymayı kavurup sarımsak küp doğranmış domates ve salçayla birlikte pişiriyoruz.
  5. Ardından biraz sulandırıp, tencereye kızartmaların üstüne döküp ocakta 5 dk kaynatıyoruz.

Kıymalı Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Sebzeli Pancarlı Krep Sarma (Aşırı Lezzetli Kimse Anlamıycak Yulaf Olduğunu)
Orman Meyveli Kap Kek
Hindistan Cevizi Dolgulu Muffin
Pratik Çiğ Köfte (Robotta)
Rüzgar Gülü Tatlısı
Ağlayan Pasta
Hdabla | © 2025 |