İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Dışı için;

  • 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağından biraz az un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı soğuk su

İçi için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gram kıyma
  • 3 orta uzunluk soğan
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Yarım demek maydanoz
  • 1 küçük çay bardağı küçük kesimli ceviz (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe nazaran ayarlanabilir)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı kavurun: kıyma, sıvı yağ ve soğanı kavurun.
  2. Salça, baharat, ceviz ve en son maydanozu ekleyin. Soğumaya bırakın.
  3. Bulguru ıslat: bulguru, irmiği, salçayı, baharatı ve tuzu kaba alın. Soğuk su ekleyin, 10-15 dk bekletin.
  4. Hamuru yoğur: şişen karışıma azar azar un ekleyin, yoğurarak yumuşak hamur yapın.
  5. Parçalar al: hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alın, yuvarla ve içini oyun.
  6. İç harcı doldur: iç harçtan koy, ağız kısmını kapatıp yuvarlayarak form verin.
  7. Tüm köfteleri hazırla: hamur ve iç harç bitene kadar birebir süreci yapın.
  8. Yağı kızdır: derin tavada sıvı yağı yeterlice ısıtın.
  9. Köfteleri kızart: köfteleri altın rengi alana kadar önlü gerili kızartın, havlu peçeteye alın.

İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İnanılmaz Pratik Pekmezli Susamlı Toplar
Kırmızı Köz Çorba (Köz Sebzelerinin Ve Hellim Peynirin Uyumuna Bayılacaksınız)
10 dakikada Doyurucu Nohut Dürüm
Tahinli Çikolata
Sebzeli Airfryer Kebabı
Bonfile Sandviç
Hdabla | © 2025 |