Sütlü Mantar Çorbası

Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 tabak mantar (istediğiniz mantar olabilir ben kültür mantarı kullandım)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncellikle soğanları çeyrek ay formunda kesiyoruz ve mantarlarımızın zarlarını soyuyoruz.
  2. Daha sonra doğranmış soğanlarımızı az yağda kavuruyoruz soğanlar pembeleşince üzerine mantarlarımızı döküyoruz.
  3. Mantarlar suyunu çekene kadar güzelce kavrulucak daha sonra üzerine 1 yemek kaşığı unumuzu ekleyip 5 dk kadar onu da kavuruyoruz.
  4. Kavrulan unun üzerine tuz ve karabiberi atıyoruz ve üstüne 1 litre su ekliyoruz.
  5. Az olursa suyunu çekerse biraz daha ekleyebilirsiniz çorba kıvam alınca sütümüzü ekleyip 1 taşım kaynatıyoruz ancak kaynayana kadar karıştırarak başında bekleyin yoksa kesilir şimdiden yapan herkese afiyet olsun.

Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Dilim Börek
Sarımsaklı Ekmek (Kahvaltı Sofranıza Çok Yakışacak)
Nohutlu Pirinç Pilavı
Pancar Yaprağı Kavurması
Ispanaklı Labneli Poğaça
Pişi Tarifi
Hdabla | © 2025 |