Açık Sushi (New Version)

Açık Sushi (New Version) Tanımı İçin Malzemeler

Pilav için:

  • 2 su bardağı sushi pirinçi (veya kırık pirinç)
  • 2,5 su bardağı su (pirinçi pişirmek için)

Pilav sirkesi karışımı için:

  • 4 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Dış kaplama için:

  • 1 su bardağı un

Üst katmanı için:

  • 2 kutu ton balığı (yağda yahut suda, süzülmüş)
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 adet salatalık
  • 2 yemek kaşığı labne (süzme yoğurt da olabilir)

Süslemek için:

  • • çörek otu
  • • dere otu

Açık Sushi (New Version) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinçi yıkayıp belirtilen ölçüleri bir tencereye koyup haşlama adabı pişirelim.
  2. Eğer belirtilen ölçüde pirinçler canlı kalırsa su ek edilerek yumuşak hale gelene kadar pişirelim. (pirinçin yapısına bağlı gerekebili).
  3. Sirke karışımı için gereçleri koyup şekerle tuz eriyene kadar bir kasede karıştıralım.
  4. Ton balığı ve mayonezi karıştıralım.
  5. Salatalığı rendeleyelim.
  6. Pişen pirinç ile 2. Evrede hazırladığımız sirkeli sosu katıştıralım. (yapış yapış bir kıvamı olması gerek).
  7. Hazırladığımız pirinçi dikdörtgen bir biçimde kesip un a bulayalım.
  8. Bir tavaya 2 parmak kadar sıvı yağı ekleyelim kızartma için.
  9. Kızaran pirinçin üstüne labnemizi sürelim, üstüne salatalık onunda üstüne ton balıklı karışımı koyup dilediğimiz üzere süsleyebiliriz.

Açık Sushi (New Version) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Doğranmış Domates Konservesi (Videolu)
Gülsefa ‘nın Hatay Kömbesi
Tam Yulaf Unlu Mayalı Poğaça
Limonlu Anne Kurabiyesi
Dürümcülere Taş Çıkaracak Evde Hatay Usulü Tavuk Döner Tarifi (Videolu)
Fırında Kaz
Hdabla | © 2025 |