Pofuduk Poğaça

Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram margarin
  • 1 paket yaş maya
  • 3 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıcak süt ve suyun üzerine maya koyup içine şeker atalım ,maya eriyince öteki materyalleri katalım yumuşak biraz ele yapışan bi hamur yoğuralım.
  2. 1 saat mayalandırıp küçük bezeler alalım.
  3. Elimizle açtığımız bezelere iç harcını koyup kapatalım .
  4. İstediğiniz üzere form verebilirsiniz .
  5. 30 dk tepsi mayası sonrası yumurtasını sürüp 180° fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Kedi Dili Tatlısı – Ferahlatıcı Ve Pratik! (Videolu)
Brownie Kurabiye
Hamura El Sürmeden Çıtır Çıtır Lokmalar
Karbonatlı Pişi
Karpuz Aromalı Maden Suyu
Tavuk Dünyası
Hdabla | © 2024 |