Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 3,5 su bardağı su
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates biber salçası
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tane kuru soğan
- Yeterince tuz
- Pul biber
- Karabiber
Süslemek için:
- Marul
- Limon
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak mercimekler yıkanır.
- Üç buçuk su bardağı suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Suyunu tam cektirmiyorum ben biraz sulu kalacak biçimde bırakılır.
- İçine bir buçuk su bardağı ince bulgur eklenir kapağı kapatılır.
- Yaklaşık yarım saat sismesini bekliyoruz.
- Başka bir tavada yarım su bardağı ince kıyılmış kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun,üzerine domates biber salçasını karıştırıp kullanıyorum ben hepsini kavurun.
- Şişen mercimeklerin üzerine hepsi eklenir.
- Bir kaşık yardımıyla düzgünce karıştırın sıcak olur biraz soğusun dikkat edin elleriniz yanmasın 😅
- Daha sonra maydanozları ince doğrayıp ekleyin.
- Baharatları damak tadınıza nazaran koyun ben bir çay kaşığının yarışı koydum😀iyice yoğurun.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp hal verin.
- Üzerini ben limonla süsledim.
- Yanında marulla çok hoş oluyor.
Şimdiden afiyet olsun. Sayfamı takip ederseniz beğenip,yorum ve foto atarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler ♥️♥️♥️.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


