Tek Tencerede İzmir Köfte
Tek Tencerede İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 soğan rendelenmiş
- 1 diş sarımsak rendelenmiş
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 5-6 sap maydanoz (ince doğranmış)
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Ayrıca;
- 2 adet orta uzunluk patates
- Birkaç adet yeşil biber
- 2 adet orta uzunluk domates
Sosu için;
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 su bardağı su
- 2 çay kaşığı kekik
- Tuz
Tek Tencerede İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte için tüm gereçleri bir kapta birleştirip yoğuralım.
- Yassı biçimler verelim.
- Köfteyle tıpkı boyutlardaki patatesleri de elma dilimi doğrayalım.
- Yapışmaz bir tencereye 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim.
- Biraz kızdırdıktan sonra patatesleri tencereye alıp hafif kızartalım.
- Kızaran patatesleri başka bir tabağa alalım.
- Aynı tencereye köfteleri alalım.
- Köfteleri de biraz kızarttıktan sonra patatesleri tekrar tencereye alalım.
- Köfte ve patatesleri yan yana dizelim.
- Üzerlerine biberleri ve iri bölünmüş domatesleri ek edelim.
- Ayrı bir kapta sos için gerekli materyalleri karıştıralım.
- Köftelerin üzerine gezdirerek dökelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak yarım saat pişirelim. Afiyet olsun ❤️.
Tek Tencerede İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







