Tek Tencerede İzmir Köfte

Tek Tencerede İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 soğan rendelenmiş
  • 1 diş sarımsak rendelenmiş
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 5-6 sap maydanoz (ince doğranmış)
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Ayrıca;

  • 2 adet orta uzunluk patates
  • Birkaç adet yeşil biber
  • 2 adet orta uzunluk domates

Sosu için;

  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı kekik
  • Tuz

Tek Tencerede İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için tüm gereçleri bir kapta birleştirip yoğuralım.
  2. Yassı biçimler verelim.
  3. Köfteyle tıpkı boyutlardaki patatesleri de elma dilimi doğrayalım.
  4. Yapışmaz bir tencereye 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim.
  5. Biraz kızdırdıktan sonra patatesleri tencereye alıp hafif kızartalım.
  6. Kızaran patatesleri başka bir tabağa alalım.
  7. Aynı tencereye köfteleri alalım.
  8. Köfteleri de biraz kızarttıktan sonra patatesleri tekrar tencereye alalım.
  9. Köfte ve patatesleri yan yana dizelim.
  10. Üzerlerine biberleri ve iri bölünmüş domatesleri ek edelim.
  11. Ayrı bir kapta sos için gerekli materyalleri karıştıralım.
  12. Köftelerin üzerine gezdirerek dökelim.
  13. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak yarım saat pişirelim. Afiyet olsun ❤️.

Tek Tencerede İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Erzurum Hakiki Su Böreği
Tam Ölçü Kışlık Menemen Sos Tarifi
Makarna Cipsi
Zeytinli Dereotlu İçi Peynirli Poğaça
San Sebastian
Gürcü Usulü Tavuk (Çkmeruli)
Hdabla | © 2025 |