Yaprak Sarma

Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo asma yaprağı
  • 3 tane soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 kaşık domates salçası
  • 1,5 kaşık biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Asma yapraklarını soğuk suya koyup soğutuyoruz.
  2. İç harcı için pirinç, salçaları, limon tuzunu, yağsını, baharatlarını ve maydanozu ekleyip karıştırın harcımız hazır.
  3. Asma yaprağına harcımızdan koyup sarıyoruz.
  4. Sardığımız dolmaları tenceremize diziyoruz.
  5. Sarmaların üzerine yarım tatlı kaşığı limon tuzu, yarım tatlı kaşığı da tuz ve 5 yemek kaşığı sıvı yağımızı ekliyoruz.
  6. En son olarak suyunu üzerine ekliyoruz. (suyu dolmanın üzerine 3 parmak formunda olsun).

Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Köy Ekmeği
Acuka (Meze)
Tavuklu Çökertme Kebabı (Her Hafta Yemek İsteyeceksiniz)
Haşhaşlı Çörek Tarifi (13-15 Adet)
Etli Nohut Yemeği
Ton Balıklı Salata
Hdabla | © 2025 |