Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi

Orjinal Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram un
  • 35 gram toz şeker ( 1,5 yemek kaşığı)
  • 15 gram tuz (1 tatlı kaşığı)
  • 30 gram maya
  • 200 ml su (1 su bardağı)
  • 250 gram margarin
  • 2 adet yumurta

Orjinal Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında dinlenmiş margarinleri derin bir kabın içine alarak üzerine maya, tuz, şeker ekleyip güzelce yoğuralım ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya devam edelim .
  2. Suyu ekleyin yoğurma sürecine devam edin .
  3. Azar azar ununu ekleyerek hamuru güzelce yoğurun .
  4. Hamur kıvamı değerli yoğurduğunuz hamuru 12 eşit kesime bölerek beze yapın hamurları yuvarlayın.
  5. Yarım saat dinlendirin, daha sonra hamurlara hafif bastırarak ortasından çukur oluşturun ve poğaça iç gereçlerini ekleyin peynir zeytin vb.
  6. Hamurları güzelce kapattıktan sonra pişirme tepsilerine dizin, yarım saat dinlendirin .
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek hamurlara çatal çekin ,susam, çörek otu vb serpeleyin.
  8. 100 derece fırında 10 dk mayaya getirdikten sonra fanlı yada fansız alt üst ayar olmak üzer fırının derecesini 170 dereceye cekip 12-13 dk pişirin. Pişirme mühleti fırınına nazaran farklılık gösterebilir.

Not; kullandığınız yumurtaları, margarinin oda ısısında olmasına dikkat edelim ve yumurta büyüklüğüne ve unun kalitesine nazaran un ölçüsü arta bilir ele biraz yapışan ancak yumuşak bi hamur olmalı buna dikkat edelim çok un eği yapmayınız. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun 🥰.

Orjinal Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Tava Böreği
Bütün Portakal Keki
Faslı Kuzu Sırtı Ve Kuskus Salatası
Kıbrıs Tatlısı
Galatasaray Kurabiyesi
Portakallı Muhallebili Güllaç
Hdabla | © 2025 |