Fırında Cipsli Çıtır Tavuk

Fırında Cipsli Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram tavuk göğsü (söğüş kesilmiş)

Marine için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı şeker

Pane için;

  • 1 kase mısır cipsi
  • 1 kase patates cipsi

Fırında Cipsli Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çukur bir kaseye marine materyallerinin tümünü alalım düzgünce çırpalım söğüş kesilmiş tavuk göğsünü marine sosuna uygunca bulayalım, ağzını kapatalım buzdolabında en az 2 saat bekletelim.
  2. Mısır cipsi ve patates cipsi isterseniz robottan geçirin yahut benim üzere kilitli poşet ortasında döverek ufaltabilirsiniz.
  3. Tavuklar en az 2 saat marine olduktan sonra buzdolabından alalım. Ufaladığımız cipsi geniş bir tabağa alalım.
  4. Arkalı önlü tavuk kesimlerini güzelce bu cips ile paneleyelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye tavukları dizelim.
  5. 200° ısıtılmış fırında 20 -25 dakika kadar kızarana kadar pişirelim sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Fırında Cipsli Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Velibah
Ciabatta Ekmeği
Pişi
Elmalı Ponçik
Ağlayan Pasta (Videolu)
Böğürtlen Reçeli
Hdabla | © 2025 |