Fırında Sebzeli Tavuk
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg but ızgara (kemiksiz) ya da göğüs
- 2 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 2 küçük kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 5 küçük domates
- 5-6 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Sıvıyağ
- Yarım bardak su
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle zerzevatları az yağda kızartın.
- Tavuk etini sebzeler üzere küçük küçük doğrayıp tavaya alıp soteleyin.
- Soğan ve sarımsağı ekleyin akabinde salçayı ,domatesleri tuzunu, baharatlarını ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip kaynatın.
- Pişen tavuk etlerini sebzelerin üzerine alıp harmanlayın önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin, hepsi kızarmış olduğu için üzerinin kızarması kâfi fazla pişirmeyin. Afiyet olsun.
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






