Fırında Sebzeli Tavuk

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg but ızgara (kemiksiz) ya da göğüs
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 2 küçük kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5 küçük domates
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Sıvıyağ
  • Yarım bardak su

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle zerzevatları az yağda kızartın.
  2. Tavuk etini sebzeler üzere küçük küçük doğrayıp tavaya alıp soteleyin.
  3. Soğan ve sarımsağı ekleyin akabinde salçayı ,domatesleri tuzunu, baharatlarını ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip kaynatın.
  4. Pişen tavuk etlerini sebzelerin üzerine alıp harmanlayın önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin, hepsi kızarmış olduğu için üzerinin kızarması kâfi fazla pişirmeyin. Afiyet olsun.

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Tarçınlı Tart Pasta
Biberli Kuru Fasülye
Ev Yapımı Ayran Tarifi
Levrek Terletme
Sebzeli Tavuk Yahni
Çikolatalı Borcam Pastası
Hdabla | © 2025 |