Supangle
Supangle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 paket sıvı krema
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı nescafe
Ocaktan aldıktan sonra eklenecek materyaller:
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 100 gram çikolata
- 1 su bardağı soğuk su
- Birkaç buz küpü
- 1 pk vaniya
Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ocaktan aldıktan sonra eklenecek gereçler hariç, tüm materyalleri tencereye alıp kıvam alana kadar daima karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya ve fokurdamaya başladığında ocağın altını kapatın ve tencereyi kenara alın.
- Daha sonra ocaktan aldıktan sonra eklenecek olan materyalleri (şeker, çikolata, soğuk su, vanilya) ekleyin ve karıştırın.
- Ardından dikkatlice buz küplerini ek edin; hem karışımın sogumasi hem de kıvamının güzelleşmesi için.
- Tamamen soğuyana kadar karıştırmaya devam edin.
- Soğuduktan sonra dilediginiz üzere servis edebilirsiniz.
- Üzerine çikolata rendeleyebilir, antep fistığı yahut fındık ile süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet şifa olsun 🌸.
Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







