Tavuk Tantuni (Hazır Lavaş İle )

Tavuk Tantuni (Hazır Lavaş İle ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram tavuk fileto
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı acı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz

Dürüm yapmak için;

  • Lavaş
  • Doğranmış domates
  • Doğranmış soğan
  • Doğranmış maydanoz

Tavuk Tantuni (Hazır Lavaş İle ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuk filetolarımızı minik minik küp küp doğrayalım.
  2. Tavamıza alıp kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  3. Yağını ek edip 2 -3 dakika kavuralım.
  4. Baharatlarınıda ekleyip 2- 3 dakika daha kavuralım.
  5. Etimizin ortasını açıp yağın oraya birikmesini sağlayalım.
  6. Lavaşlarımızı biriken yağa batıralım.
  7. Üzerine tantunimizi ,soğan,domates ve maydanozumuzu ekleyip dürüm formunda saralım afiyet olsun ❣️.

Tavuk Tantuni (Hazır Lavaş İle ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Sakallı Ponçik Poğaça
Hamburger
Aşırı Lezzetli Yumurtalı Ekmek Üstü Kahvaltı
İşgembeden Gözleme
Avakadolu Smoothie
Misket Köfteli Bezelye Yemeği
Hdabla | © 2025 |