Kızartılmış Patlıcanlı Biberli Basmati Pirinç Pilavı

Kızartılmış Patlıcanlı Biberli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet büyük uzunluk patlıcan
  • 6-7 adet köy biber
  • 2 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 1 çay kaşığı tuz toz şeker limon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Patlıcan ve biber kızartması için :

  • Sıvı yağ

Kızartılmış Patlıcanlı Biberli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanı pijama üzere soyalım iri küp doğrayalım, tuzlu su dolu kaba koyalım.
  2. Biberlerin çekirdeği çıkarıp irice doğrayalım.
  3. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp yıkayalım.
  4. Kağıt havlu ile kurulayalim, tavada orta ateşte kızartalım ,havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
  5. Biberleri de yıkayıp kurulayalım.
  6. Sonra kızartalım, havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
  7. Tencereye yağları koyalım. Rendelenmiş soğanı ,sarımsağı koyalım.
  8. Karıştıralım, yıkadığımız pirinçi tencereye koyalım.
  9. Bir iki dk kısık ateşte kavuralım.
  10. Sıcak suyunu dökelim.
  11. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
  12. Tuz, baharat ,limon suyu döküp karıştıralım.
  13. Ocağın altını kısalım, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  14. Biberleri ,patlıcanları ek edip karıştıralım bir sefer beş dk bu formuyla pişirelim.
  15. Üzerine havlu serelim. Demlensin afiyet olsun. Not :her çeşit pirinç ilaca yapabilirsiniz.

Kızartılmış Patlıcanlı Biberli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Minnak Kurabiye
Tatlı Tuzlu Kurabiye
Pamuk Poğaça Tarifi
Pastane Usulü Şekerpare
Çikolatalı Fudgy Kek
Borcamda Adana Kebap
Hdabla | © 2025 |