Kızartılmış Patlıcanlı Biberli Basmati Pirinç Pilavı
Kızartılmış Patlıcanlı Biberli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet büyük uzunluk patlıcan
- 6-7 adet köy biber
- 2 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 çay kaşığı tuz toz şeker limon suyu
- Yarım çay kaşığı karabiber
Patlıcan ve biber kızartması için :
- Sıvı yağ
Kızartılmış Patlıcanlı Biberli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı pijama üzere soyalım iri küp doğrayalım, tuzlu su dolu kaba koyalım.
- Biberlerin çekirdeği çıkarıp irice doğrayalım.
- Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp yıkayalım.
- Kağıt havlu ile kurulayalim, tavada orta ateşte kızartalım ,havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
- Biberleri de yıkayıp kurulayalım.
- Sonra kızartalım, havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
- Tencereye yağları koyalım. Rendelenmiş soğanı ,sarımsağı koyalım.
- Karıştıralım, yıkadığımız pirinçi tencereye koyalım.
- Bir iki dk kısık ateşte kavuralım.
- Sıcak suyunu dökelim.
- Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
- Tuz, baharat ,limon suyu döküp karıştıralım.
- Ocağın altını kısalım, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Biberleri ,patlıcanları ek edip karıştıralım bir sefer beş dk bu formuyla pişirelim.
- Üzerine havlu serelim. Demlensin afiyet olsun. Not :her çeşit pirinç ilaca yapabilirsiniz.
Kızartılmış Patlıcanlı Biberli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











