Kayısı Reçeli

Kayısı Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg. kayısı
  • 3 kg şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Kayısı Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kayısıları ikiye bölelim, üzerine şeker ilave edip, bir gece yahut 5 saat bekleyelim.
  2. Şeker eriyene kadar kısık ateşte sonra harlı ateşte beş dakika kaynatalım.
  3. Kayısıları alıp, şerbet kıvamlanıncaya kadar kaynatalım. Yaklaşık 155-20 dakika.
  4. Limon suyunu ve kaysıları ek edip 15 dk. Kaynatalım. Soğuyunca kavanozlara koyalım. Afiyet olsun. Sıhhatle yiyin inşallah.

Kayısı Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakalu Tahinli Kıtır Kurabiye
Milföy Waffle
Elmalı Kurabiye
Kağıtta Tavuk
Domates Yatağında Şipşak Palamut
Vişne Soslu Yaz Tatlısı
Hdabla | © 2025 |