Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet ayva
- Ayva çekirdekleri
- 7 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- Her bir ayvanın üzerine 2 şer yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su
Üzeri için;
- Dondurma
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ayvalarımızı soyup ortadan ikiye bölelim.
- Ayvanın çekirdeklerini çıkartıp bir kenarda bekletelim.
- Daha sonra orta kısmını oyalım.
- Ayvanın sallanmadan sabit bir biçimde durması için bıçakla bir modül düzleyelim.
- Daha sonra ayvalarımızı pişireceğimiz tencereye dizelim .
- Orta kısmı yukarda kalacak formda.
- Ardından her bir ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı şeker, ayırdığımız ayva çekirdeklerini ve karanfilleri dizelim.
- Çubuk tarçını da tencerenin içine koyalım ve pişmeye bırakalım birinci yüksek ateş de daha sonra kısık ateşte pişirelim.
Deneyecek olanlara afiyet olsun ☺️.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








