Kolay Şerbetli Tatlı

Kolay Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hamuru için;

  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta

Kolay Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti için bütün gereçleri bir tencereye koyup karıştırın.
  2. Kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte 5 dakika kaynatın sonra ocağın altını söndürün soğumaya bırakın.
  3. Hamuru için olan bütün materyalleri bir kapta karıştırın, yoğurun .
  4. Sonra yağlanmış 32 santimlik fırın tepsisine hamuru yayın kare formda kesin dilimleyin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuyan şerbeti pişen hamurun üzerine gezdirin, tepsinin üstünü kapatıp 1 saat bekletin.
  7. Şerbeti çekince tatlınız hazırdır.Afiyet olsun.

Kolay Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İsotlu Tavuk Tava
Mantı Salatası
Yalancı Profiterol
Doyurucu Tam Buğday Ekmeği
Zahmetsiz Taze Fasulye
Tahinli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |