Kolay Şerbetli Tatlı
Kolay Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı tozşeker
- 2 buçuk su bardağı su
- 1 dilim limon
Hamuru için;
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
Kolay Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti için bütün gereçleri bir tencereye koyup karıştırın.
- Kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte 5 dakika kaynatın sonra ocağın altını söndürün soğumaya bırakın.
- Hamuru için olan bütün materyalleri bir kapta karıştırın, yoğurun .
- Sonra yağlanmış 32 santimlik fırın tepsisine hamuru yayın kare formda kesin dilimleyin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuyan şerbeti pişen hamurun üzerine gezdirin, tepsinin üstünü kapatıp 1 saat bekletin.
- Şerbeti çekince tatlınız hazırdır.Afiyet olsun.
Kolay Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






