Cennet Çorbası
Cennet Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet orta uzunluk patates
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı toz biber
Cennet Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım.
- Üzerine unu ekleyelim.
- 3-4 dakika kavuralım.
- Kokusu çıktıktan sonra sarımsak,soğan ve patates ekleyelim.
- Bir kaç dakika daha kavuralım.
- Üzerine tavuk suyu ve sıcak suyumuzu da koyup kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra tuzumuzu atalım blenderdan geçirelim.
- Sosumuz için bir tavaya sıvı yağını alalım ,üzerine nane ve toz biberimizi ekleyelim.
- Sosunuzu yaktıktan sonra tenceremize boşaltabiliriz.Afiyet olsun.
Cennet Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















