Cennet Çorbası

Cennet Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı toz biber

Cennet Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım.
  2. Üzerine unu ekleyelim.
  3. 3-4 dakika kavuralım.
  4. Kokusu çıktıktan sonra sarımsak,soğan ve patates ekleyelim.
  5. Bir kaç dakika daha kavuralım.
  6. Üzerine tavuk suyu ve sıcak suyumuzu da koyup kaynamaya bırakalım.
  7. Kaynadıktan sonra tuzumuzu atalım blenderdan geçirelim.
  8. Sosumuz için bir tavaya sıvı yağını alalım ,üzerine nane ve toz biberimizi ekleyelim.
  9. Sosunuzu yaktıktan sonra tenceremize boşaltabiliriz.Afiyet olsun.

Cennet Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lazanya Tarifim
Köz Patlıcanlı Beyti Kebabı
Biber Dolması
Karnıyarık (Tavuk Kıymalı)
Patates Püreli Mantar Sote
Tam Kıvamında İstiridye Tatlısı
Hdabla | © 2025 |