Antep Tava (Uyarlanmış)
Antep Tava (Uyarlanmış) Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kuzu kuşbaşı
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 3 domates ( kabuğu soyulmuş)
- 10 -12 adet küçük şişlik soğan
- 4 adet patates
Sosu için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1.5 su bardağı ılık su
Antep Tava (Uyarlanmış) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri orta büyüklükte doğruyoruz ve tepsimize alıyoruz.
- Üzerine kuşbaşı etlerimizi sebzelerimizin üzerine diziyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz sosu etlerin üzerinde gezdirip yeterlice her yerine akışını sağlıyoruz.
- Ardından tüm her yere eşit dağılması için elimizle yeterlice harmanlıyoruz.
- Üzerini folyoyla örtüp baharatlarla et ve zerzevat özleşsin diye ben 2 saat dolapta beklettim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1. 5 saat kadar pişiriyoruz.
- Pişirirken ortada bir karıştırmayi unutmayın böylece etiniz daha yumuşak olacaktır.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun fotoğraflı yorumları bekliyorum 🥰.
Antep Tava (Uyarlanmış) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














