Köfteli Patlıcan Kebabı

Köfteli Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • Karabiber
  • Tuz
  • Baharat
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Köfteli Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı formda birer parmak kalınlığında kesiyoruz dilerseniz patlıcanları kızartabilirsiniz ben patlıcanları kızartmadan yaptım.
  2. Köftenin baharatlarını ekledikten sonra iyicene yoğuruyoruz ,ceviz büyüklüğü kadar köftelerimizi patlıcanların ortasına koyarak diziyoruz.
  3. Kişi sayısına nazaran natürel ki patlıcanları artırabilirsiniz ben iki kişilik yaptım sizden daha fazla yapmak isterseniz dediğim üzere arttırabilirsiniz.
  4. Malzemelerimizi son olarak yarım çay bardağı sıvı yağ üzerine döküp 250° fırında yaklaşık 30 dakika kadar denetimli bir formda pişiriyoruz.

Köfteli Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Efibadem Kurabiyesi
Kıvamı Asla Şaşmayan Un Helvam
Pazar Aperatifi
3 Renkli Sütlü Tatlı
Yalancı Tiramisu
Pasta Görünümlü İrmik Helvası (Muhallebili)
Hdabla | © 2025 |