Köfteli Patlıcan Kebabı
Köfteli Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 500 gram kıyma
- Karabiber
- Tuz
- Baharat
- Kimyon
- Toz kırmızı biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Köfteli Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı formda birer parmak kalınlığında kesiyoruz dilerseniz patlıcanları kızartabilirsiniz ben patlıcanları kızartmadan yaptım.
- Köftenin baharatlarını ekledikten sonra iyicene yoğuruyoruz ,ceviz büyüklüğü kadar köftelerimizi patlıcanların ortasına koyarak diziyoruz.
- Kişi sayısına nazaran natürel ki patlıcanları artırabilirsiniz ben iki kişilik yaptım sizden daha fazla yapmak isterseniz dediğim üzere arttırabilirsiniz.
- Malzemelerimizi son olarak yarım çay bardağı sıvı yağ üzerine döküp 250° fırında yaklaşık 30 dakika kadar denetimli bir formda pişiriyoruz.
Köfteli Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











