Tavuk Çorbası

Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane tavuk budu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağının yarısı tel şehriye
  • Sıvı yağı
  • Zerdeçal
  • Tuz
  • 700 ml tavuk suyu

Üzeri için;

  • Maydanoz

Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk butlarını haşlayın, haşladıktan sonra tavuk butlarını didikleyin, tavukları bir kenara suyunu bir kenara ayırın.
  2. İlk olarak soğanları küp küp doğrayın, tencereye yağı alıp üstüne doğradığınız soğanları ekleyip biraz pişirin.
  3. Kırımız biberleri de küp küp doğrayın soğanların üstüne ekleyin biraz bu türlü pişirin.
  4. Havucu rendeye vurun onuda ekleyin biraz daha pişirin bu türlü.
  5. 2 kaşık unu da ekleyin kokusu çıksın diye kavurun biraz akabinde tavuk suyunu ek edin biraz bu türlü kaynatın.
  6. Kaynamaya başlayınca tel şehriye ekleyin sonra didiklenmiş tavukları ekleyin karıştırın.
  7. Tuz ve zerdeçalı da ekleyin.
  8. Suyu yetersiz geldiğini düşünüyorsanız biraz daha ek edebilirsiniz tuz ayarında o denli yapabilirsiniz.
  9. Piştikten sonra biraz maydanoz doğrayıp servis edebilirsiniz.

Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Bazlama
Bazlama
Borcam Pastası
Köfteli Şehriye Çorbası
Çilekli Rulo Pasta (Aşk Pastası)
Bursa Süt Helvası
Hdabla | © 2025 |