Tavuk Çorbası
Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane tavuk budu
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağının yarısı tel şehriye
- Sıvı yağı
- Zerdeçal
- Tuz
- 700 ml tavuk suyu
Üzeri için;
- Maydanoz
Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk butlarını haşlayın, haşladıktan sonra tavuk butlarını didikleyin, tavukları bir kenara suyunu bir kenara ayırın.
- İlk olarak soğanları küp küp doğrayın, tencereye yağı alıp üstüne doğradığınız soğanları ekleyip biraz pişirin.
- Kırımız biberleri de küp küp doğrayın soğanların üstüne ekleyin biraz bu türlü pişirin.
- Havucu rendeye vurun onuda ekleyin biraz daha pişirin bu türlü.
- 2 kaşık unu da ekleyin kokusu çıksın diye kavurun biraz akabinde tavuk suyunu ek edin biraz bu türlü kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca tel şehriye ekleyin sonra didiklenmiş tavukları ekleyin karıştırın.
- Tuz ve zerdeçalı da ekleyin.
- Suyu yetersiz geldiğini düşünüyorsanız biraz daha ek edebilirsiniz tuz ayarında o denli yapabilirsiniz.
- Piştikten sonra biraz maydanoz doğrayıp servis edebilirsiniz.
Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














