Meksika Usülü Barbunya Yemeği (Chili Con Carne Tarifi )
Meksika Adabı Barbunya Yemeği (Chili Con Carne Tanımı ) İçin Malzemeler
- 500 gram dana kıyma
- 3 adet kapya biber (doğranmış)
- 2 adet büyük soğan (doğranmış)
- 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş)
- 1 kutu konserve mısır (suyu süzülmüş)
- 1 kutu konserve kırmızı fasulye (suyu süzülmüş)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Acı seviyorsan pul biber
- 1-2 adet defne yaprağı
- 1-1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Meksika Tarzı Barbunya Yemeği (Chili Con Carne Tanımı ) Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağını alın, kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Kıymanın üzerine doğranmış kapya biber ve soğanları ekleyin.
- Sebzeler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
- Salçayı ekleyin, 1-2 dakika kavurun.
- Konserve mısır ve kırmızı fasulyeyi ekle, karıştırın.
- Kimyon, kırmızı toz biber, pul biber, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Ardından sıcak suyunu ek edin.
- Kapağını kapatın, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
- Kıvamı çok koyu olursa az ölçüde sıcak su ek edebilirsiniz. 🍽️
- Servis önerisi: lavaş, pilav ya da sade yoğurtla nefis masraf. Üzerine biraz limon suyu ya da taze yeşillik serpebilirsin.
Meksika Metodu Barbunya Yemeği (Chili Con Carne Tanımı ) Fotoğraflı Yapılışı















