Gofret Kurabiye

Gofret Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı fındık kırığı
  • 1 paket tereyağ yahut margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • 100 gram benmari edilmiş çikolata

Gofret Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak unu tavaya alalım ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
  2. Kokusu çıkınca fındığıda ekleyip bir dakika daha kavuralım.
  3. Soğuması için kenara alalım.
  4. Karıştırma kabımıza tereyağı yahut margarini, pudra şekeri, nişasta, sirke, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozu alıp yoğuralım.
  5. Kavurduğumuz unu yavaş yavaş ek edelim.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp biçim verelim.
  7. Tepsiye dizip 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
  8. Kurabiyelerimizi fırından çıkınca soğumaya bırakalım.
  9. Çikolatamızı kaynayan suyun üzerinde benmari tarzı eritelim.
  10. Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine çikolatamızı gezdirelim. Afiyet olsun.

Gofret Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekler Tarifi (En Lezzetli Garanti Tarif)
Domates Çorbası
Iced Caffe Latte (Buzlu Caffe Latte)
Tarhana Çorbası (Kıymalı Ve Çiğceli)
Kıymalı Rulo Patates
Çiçek Poğaça
Hdabla | © 2025 |