Gofret Kurabiye
Gofret Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı fındık kırığı
- 1 paket tereyağ yahut margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- 100 gram benmari edilmiş çikolata
Gofret Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak unu tavaya alalım ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kokusu çıkınca fındığıda ekleyip bir dakika daha kavuralım.
- Soğuması için kenara alalım.
- Karıştırma kabımıza tereyağı yahut margarini, pudra şekeri, nişasta, sirke, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozu alıp yoğuralım.
- Kavurduğumuz unu yavaş yavaş ek edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp biçim verelim.
- Tepsiye dizip 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
- Kurabiyelerimizi fırından çıkınca soğumaya bırakalım.
- Çikolatamızı kaynayan suyun üzerinde benmari tarzı eritelim.
- Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine çikolatamızı gezdirelim. Afiyet olsun.
Gofret Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















