Cevizli Keten Tohumlu Ekmek

Cevizli Keten Tohumlu Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Bir küçük paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı ılık su
  • 5 su bardağı un
  • Hamuru toparlamak için yarım çay bardağı zeytin yağı

Cevizli Keten Tohumlu Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı ,mayayı ve şekeri çırpma teliyle düzgünce karıştıralım.
  2. 10 dakika bekleyip suyunu, ununu ,tuzunu ,iri parçalanmış cevizini ve keten tohumu koyup güzelce yoğuralım .
  3. Yumuşak bir hamur olmalı şayet un az gelirse denetimli biçimde bir iki yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz.
  4. En son zeytinyağını ekleyip tekrar yoğurup üzerine strec sinema ya da poşetle örtüp 1 saate yakın mayalandıralım.
  5. Mayalanan hamuru spatula yardımıyla tekrar karıştırıp 40 dakika ikinci kere mayalandıralım.
  6. Üzerine bıçakla çizikler atıp sıcak 200 derece evvelden ısıtılmış fırına koyalım.
  7. Ben 40 dakikada pişirdim. Her fırının pişme derecesi farklıdır.
  8. Üzeri nar üzere kızarana kadar pişirin.
  9. Metal tencerede mayalandırıp birebir sapları da metal olan tencere pişirdim.
  10. Döküm tencerelerde daha düzgün oluyor.
  11. Altına yağlı kağıt kesinlikle serin. Afiyet olsun.

Cevizli Keten Tohumlu Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Kek (Keklerin Kraliçesi)
Tavuk Fajita (Favori Yemeğim)
Nohut Tava (Pratik Ve Lezzetli)
Mor Rüya (Lahana Salatası)
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi
Mevsim Salatası
Hdabla | © 2025 |