Güveçte Beşamel Soslu Et Sote

Güveçte Beşamel Soslu Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 orta uzunluk patates
  • Çay bardağı süt
  • Bir kaşık tereyağ
  • Karabiber
  • Tuz

Sote için;

  • 600 gram dana kuş başı
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığından az tereyağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığına yakın tereyağ
  • 1,5 kaşık un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Güveçte Beşamel Soslu Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı etimizi ocağa alalım yağını ek edip,yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bırakalım.
  2. Pişen etimizin üzerine materyallerimizi ek edelim,sırasıyla soğan, biberler domates sarımsak salça baharat karıştıralım.
  3. Kavrulan etimizin üzerine 1 su bardağı sıcak su ek edelim kaynayınca ocağın altını kapatalım.
  4. Patatesleri haşlayıp ezelim üzerine sütü ,tereyağı ,tuzu ve karabiberi ek ederek püre elde edelim.
  5. En son sosumuzu yapalım, tereyağ eritip unu ek edelim kokusu çıkınca sütü suyu ekleyelim kıvam alınca tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alalım.
  6. Hazır olan yemeğimizi birleştirip fırına verme vakti; püremizi güveç kapılarının yere bir parmak kalınlığında yayalım, üzerine sotemizi koyalım, üstüne beşamel sosumuzdan bir yemek kaşı koyup yayalım.
  7. En son rendelenmiş kaşar serpip fırında üzeri kızarana kadar bekleyelim. Afiyet olsun.

Güveçte Beşamel Soslu Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıvı Yağ İle Nefis Şekerpare
Ganajlı Pasta
Avakado Yediren Yumurta
Kolay Mantı Çorbası Tarifi
Zeytinli Kurabiye
Kuru Domates Salatasi
Hdabla | © 2025 |