Sarma İçi Hazırlama
Sarma İçi Hazırlama Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 tane soğan
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 2-3 bardak pirinç
- 2-3 tane limon tuzu
- 1-2 kaşık karışık salça (biber domates)
- 1 bağ maydanoz
- Kuru yada taze nane
- Tuz
Sarma İçi Hazırlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağ da kavuralım ,limon tuzunu ekleyip pirinçi koyalım ,pirinçi biraz kavuralım yağı çeksin.
- Salçayı ekleyelim ,naneyi ekleyelim, biraz daha kavurmaya devam edelim ,su falan eklemeyelim.
- En son üzerine maydanozu bırakıyorum soğumaya .
- Sarmadan evvel maydanozu karıştırıp yapraklarınızı saralım afiyet olsun.
Sarma İçi Hazırlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









