Mini Tartolet

Mini Tartolet Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin (125 gr)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)

Kreması için :

  • 2 su bardağı süt
  • 1 buçuk çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket şeker vanilya 1 de koyabilirsiniz
  • 1 yumurta sarısı
  • 125 ge margarin

Üzerine:

  • Pudra şekeri

Mini Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  2. Güzelce toparlayıp ceviz büyüklüğünde modüller koparalım.
  3. Kalıbı hafif yağlayıp bardakla hamurun ortasına basalım.
  4. Elimizle kenarlarını düzeltip kabarmaması için ortasına çatalla bastıralım.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  6. Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
  7. Kreması için vanilya ve margarin hariç başka gereçleri ocağa alıp karıştıralım kaynadıktan sonra içine margarin ne vanilyalı ekleyip soğuması için bekletiyoruz.
  8. Krema soğuduktan sonra sıkma torbasına alıp tartoletlerin içine sıkalım.
  9. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz ben frenk üzümü ve ahududu ve pudra şekeri kullandım afiyet olsun.

Mini Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalama Yöntemi Tereyağ
Baklavalı Muhallebi
Bulgur Tatlısı
Krep Pizza
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Sade Kek
Hdabla | © 2025 |