Sebze Dolgulu Patlıcan
Sebze Dolgulu Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet bostan patlıcanı
- 1 büyük soğan
- 1 kapya biber
- 1 yeşil biber
- 150 gram isteğe bağlı mantar
- 3 olgun domates
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet taze kişniş
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Kaşar rendesi
- Zeytinyağı yada sıvı yağ
Sebze Dolgulu Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı uzunlamasına ikiye bölelim.
- Bıçak yardımıyla içindeki tüm eti çıkaralım. Bir kenara alalım.
- Bir fırça yardımı ile patlıcanları zeytinyağı ile yağlayalım.
- Üzerine tuz serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirelim.
- Patlıcanlar pişerken biz iç dolgusunu hazırlayalım.
- Bir büyük soğanı yemeklik doğrayalım.
- Patlıcanların etini, mantarı, domatesleri, yeşil biber ve kapya biberleri küçük küpler halinde doğrayalım.
- Uygun bir tavaya zeytinyağını koyup kızmaya başlayınca soğanları ekleyelim.
- Soğanların diriliği gidinceye kadar soteleyelim.
- Küp halinde doğranmış patlıcanları soğanlara ekleyip karıştıralım.
- Yaklaşık 5 dakika kadar birlikte kavuralım.
- Doğradımız tüm zerzevatları patlıcan soğan karışımına ekleyelim.
- Tuz karabiber pul biber ve kimyon ile tatlandıralım.
- 3 diş sarımsak rendeleyelim ve ekleyelim.
- Domatesler suyunu çekene kadar 15-20 dakika kısık ateşte pişirelim.
- Pişirmenin sonunda taze kişniş ekleyelim karıştırıp ocaktan alalım.
- Patlıcanları fırından çıkarıp pişirdiğimiz zerzevatları patlıcanlara eşit bir biçimde paylaştıralım. Düzgünce dolduralım.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında kaşarlar eriyip hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kadar fırınlayalım.
Çok pratik hem doyurucu hem görseli mükemmel bir yemek afiyet olsun😋.
Sebze Dolgulu Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















