Sebze Dolgulu Patlıcan

Sebze Dolgulu Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet bostan patlıcanı
  • 1 büyük soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 150 gram isteğe bağlı mantar
  • 3 olgun domates
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet taze kişniş
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Kaşar rendesi
  • Zeytinyağı yada sıvı yağ

Sebze Dolgulu Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanı uzunlamasına ikiye bölelim.
  2. Bıçak yardımıyla içindeki tüm eti çıkaralım. Bir kenara alalım.
  3. Bir fırça yardımı ile patlıcanları zeytinyağı ile yağlayalım.
  4. Üzerine tuz serpiştirelim.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirelim.
  6. Patlıcanlar pişerken biz iç dolgusunu hazırlayalım.
  7. Bir büyük soğanı yemeklik doğrayalım.
  8. Patlıcanların etini, mantarı, domatesleri, yeşil biber ve kapya biberleri küçük küpler halinde doğrayalım.
  9. Uygun bir tavaya zeytinyağını koyup kızmaya başlayınca soğanları ekleyelim.
  10. Soğanların diriliği gidinceye kadar soteleyelim.
  11. Küp halinde doğranmış patlıcanları soğanlara ekleyip karıştıralım.
  12. Yaklaşık 5 dakika kadar birlikte kavuralım.
  13. Doğradımız tüm zerzevatları patlıcan soğan karışımına ekleyelim.
  14. Tuz karabiber pul biber ve kimyon ile tatlandıralım.
  15. 3 diş sarımsak rendeleyelim ve ekleyelim.
  16. Domatesler suyunu çekene kadar 15-20 dakika kısık ateşte pişirelim.
  17. Pişirmenin sonunda taze kişniş ekleyelim karıştırıp ocaktan alalım.
  18. Patlıcanları fırından çıkarıp pişirdiğimiz zerzevatları patlıcanlara eşit bir biçimde paylaştıralım. Düzgünce dolduralım.
  19. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında kaşarlar eriyip hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kadar fırınlayalım.

Çok pratik hem doyurucu hem görseli mükemmel bir yemek afiyet olsun😋.

Sebze Dolgulu Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Reyhan Şerbeti
Girit Usulü Kabak Sıyırma (Kabak Yemeği)
Su İle Krep Hamuru
Patatesli Kesme Poğaça
Pastanelerde Satılan O Ünlü Kapkek Tarifi (Videolu)
Ceviz Kurabiye
Hdabla | © 2025 |