Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 demet reyhan
  • 1 su bardağından biraz az toz şeker
  • 5 adet karanfil
  • 1 adet limon
  • 1 çubuk karanfil
  • 2 lt su

Reyhan Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Reyhanları uygunca yıkayalım. Tencereye 2 lt su koyup kaynatalım.
  2. Kaynayan suya şeker, tarçın ve karanfilleri ekleyelim.
  3. Reyhanları ekleyelim ve yaklaşık 5 dk kaynatalım su yeşil olacaktır.
  4. Ocaktan tencereyi alalım limonu sıkıp içine ekleyelim renk pembeye dönecektir.
  5. Ilımaya başlayınca süzelim.
  6. Soğuduktan sonra buzdolabına koyalım.

Reyhan Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hatay Usulü Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek)
Bebe Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı
Tahinli Kurabiye
Tam Kıvamında Kabak Mücver
Tarçınlı Zencefilli Kurabiye
Tepsi Kek
Hdabla | © 2025 |