Lahmacun ( Enfes Ve Hafif Bir Tarif )
Lahmacun ( Enfes Ve Hafif Bir Tanım ) Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 diş sarımsak
- 5 adet kapya biber
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 adet büyük domates
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Hamuru için;
- 10 su bardağı un (5 kişilik için)
- Ele yapışmayan hamur oluşana kadar su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Lahmacun ( Enfes Ve Hafif Bir Tanım ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıyma üzerine bütün baharatları ve blender de öğüttüğünüz domates, soğan, biber ve sarımsağı ekleyip son olarak domates salçasını ekleyerek yoğurun.
- Ardından streçleyip buzdolabına kaldırın.
- Hamur için de tuzu un ile karıştırıp azar azar suyu ekleyerek ele yapışmayan hamur elde edin.
- Mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru bezeler haline getirip sıra sıra açın. ( bezelerin üzerini örtün sertleşmesin).
- Bezeyi açtıktan sonra yuvarlak kesilmiş yağlı kağıt üzerine alın ve iki çorba kaşığı kıyma harcı ekleyip ince bir biçimde eşit olarak dağıtın.
- Önceden altını açmış olduğunuz teflon tavaya lahmacunu alıp pişmeye bırakın.
- Bütün bezelere tıpkı tertibi uygulayın. Servis olarak istediğiniz yeşilliği yahut zerzevatları tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun ♨️🍴.
Lahmacun ( Enfes Ve Hafif Bir Tanım ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










