Fırında Patatesli Tavuk

Fırında Patatesli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 6-8 kesim tavuk baget yada pirzola
  • 4 adet patates

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kori
  • 1 çay kaşığı kajun baharatı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ½ su bardağı su

Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patates soyulur elma dilimi formunda kesilir ,daha sonra tepsiye yayılarak dizilir ,üzerine bir fırça yardımıyla sos sürülür.
  2. Tavuklar eklenir onlarada sos sürülür.
  3. 200 derece fırında ayarlanır 60 dk yakın pişirilir.
  4. Yarımşar dakikada patates ve tavuk karıştırılır tekrar sos eklenir piştikten sonra sıcak servis edilir.

Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Köfte
Çin Usulü Ekşi Tatlı Tavuk (Basmati Pirinç Eşliğinde)
Lebeniye Çorbası (Şifa Deposu Yedirten Çorba)
Badjia
Tavuklu Bulgur Köftesi (Yöresel )
Fırında Kahvaltılık Dev Omlet
Hdabla | © 2025 |