Meyhane Pilavı
Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- Sıvı yağ
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
- 1 diş sarımsak ( rendelenmiş )
- 2 adet domates ( yemeklik doğranmış )
- 1 adet yeşil biber tatlı ( minik doğranmış )
- 1 adet patlıcan ( minik doğranmış )
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- 3 su bardağı kaynamış su
Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tenceremize sıvı yağ ekleyelim ve kuru soğan ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar karıştıralım.
- Daha sonra ortadan ikiye böldüğümüz ve çekirdeğini çıkardığımız biberleri minik doğrayalım ve onu da ekleyelim.
- Daha sonra, aralıklı soyduğumuz patlıcanı ve minik doğranmış ve yemeklik doğradığımız domatesi ,salçaları, tuzu ve yıkayıp süzdüğümüz bulguru da ekleyip üzerine de kaynamış su ek edelim ve karıştıralım.
- Kısık ateşte pişirin piştikten sonra sıcak servis edilmeye hazır.
- Ayran – kızartılmış biber – turşu üzere servis edebilirsiniz 👌.
Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











