Meyhane Pilavı

Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Sıvı yağ
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
  • 1 diş sarımsak ( rendelenmiş )
  • 2 adet domates ( yemeklik doğranmış )
  • 1 adet yeşil biber tatlı ( minik doğranmış )
  • 1 adet patlıcan ( minik doğranmış )
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 3 su bardağı kaynamış su

Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tenceremize sıvı yağ ekleyelim ve kuru soğan ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar karıştıralım.
  2. Daha sonra ortadan ikiye böldüğümüz ve çekirdeğini çıkardığımız biberleri minik doğrayalım ve onu da ekleyelim.
  3. Daha sonra, aralıklı soyduğumuz patlıcanı ve minik doğranmış ve yemeklik doğradığımız domatesi ,salçaları, tuzu ve yıkayıp süzdüğümüz bulguru da ekleyip üzerine de kaynamış su ek edelim ve karıştıralım.
  4. Kısık ateşte pişirin piştikten sonra sıcak servis edilmeye hazır.
  5. Ayran – kızartılmış biber – turşu üzere servis edebilirsiniz 👌.

Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pamuk Poğaça
Ciğer Sote
Çanak Pasta
Ispanaklı Borcam Pastası
Terbiyeli Tavuk Haşlama
Rokalı Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |