Cevizli Kurabiye
Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta ( birinin akı ayrılacak)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta akı
- Ceviz kırığı
Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabımıza un hariç tüm materyalleri koyup karıştıralım.
- Daha sonra denetimi bir biçimde unumuzu ekleyip hoş bir hamur yoğuralım.
- Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde koparıp elimizde yuvarlayıp hafif bastırıp evvel yumurta akına daha sonra cevize batırıp tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Denemenizi tavsiye ederim olağanüstü oluyor.
Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










