Kabaklı Pilav

Kabaklı Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet küçük uzunluk kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 2.5 su bardağı basmati pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 limon suyu
  • 3.5 bardak sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Kabaklı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar julyen kesilip sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Üzerine doğranmış kabaklar eklenir ve kavrulur.
  3. Kavurmuş olduğumuz basmati pirinç ve sıcak su eklenir.
  4. Üzerine tuz, karabiber eklenir.
  5. Pilav pişince dereotu varsa taze soğan ve limon suyunu ekleyebilirsiniz.

Kabaklı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayat Ekmek Köftesi
Şeftali Karamel Büyüsü️
Kapalı Hamburger
Kavurmalı Sebzeli Pilav (Şık Sunumlu Ana Yemek) (Videolu)
Cupta Dubai Çikolatası
Lezzetinden Bayılacağınız Muzlu Pankek (Böyle Lezzet Hiç Bir Yerde Bulunmaz️)
Hdabla | © 2025 |