Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet küçük uzunluk kabak
- 1 adet soğan
- 1 tutam dereotu
- 2.5 su bardağı basmati pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 limon suyu
- 3.5 bardak sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Kabaklı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanlar julyen kesilip sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Üzerine doğranmış kabaklar eklenir ve kavrulur.
- Kavurmuş olduğumuz basmati pirinç ve sıcak su eklenir.
- Üzerine tuz, karabiber eklenir.
- Pilav pişince dereotu varsa taze soğan ve limon suyunu ekleyebilirsiniz.
Kabaklı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






