Su İle Krep Hamuru
Su İle Krep Hamuru Tanımı İçin Malzemeler
- 2 buçuk dolu su bardağı su (500ml)
- 3 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 fiske tuz
- Sıvı yağı kızartmak için
Su İle Krep Hamuru Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur hazırlamak için yumurta su ile çırpıp başlıyoruz, sonra sıvı yağ ve şeker, tuz, un yavaşça ekliyoruz. Un eklerken güzelce çırpıyoruz.
- Ortadan biraz yüksek ateşte ısıtılmış yağlı tavaya krep hamuru kepçe yardımıyla döküyoruz.
- Çevirerek iki tarafından kızartıyoruz.
- Tavaya yeni krep kızartmak için sıvı yağı ek ediyoruz.
- Bu tanımdan 9-10 tane krep çıkıyor♨️
👍Süt kullanmadan lezzetli krep hazır. Sıcak sıcak servis edebiliriz.
Afiyet olsun 🍽️.
Su İle Krep Hamuru Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











