Haşhaşlı Mercimekli Börek

Haşhaşlı Mercimekli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka (6 adet)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi (250gr civarı)

İçi için:

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Haşhaşlı Mercimekli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği haşlıyoruz, soğanı kavurup salçayı ek ediyoruz ve biraz kavuruyoruz, haşladığımız mercimeği ek ediyoruz, baharatları ve maydanozu ek edip soğumaya alıyoruz.
  2. Haşhaş ezmesini ve sıvı yağı bir kaba alıp karıştırıyoruz, bir tane yufkayı tezgaha serip üzerine haşhaşlı karışımdan gezdirip fırça yardımı ile dağıtıyoruz, öteki bir yufkayı üzerine serip çok az daha sostan gezdiriyoruz ve dağıtıyoruz.
  3. 16 eşit modüle kesip mercimekli karışımdan koyup sarıyoruz.
  4. Tepsiye sıralıyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp ister susam çörekotu yahut ne seviyorsanız serpip 180 derece fırında 35dk civarı kızarıncaya kadar pişirip servis ediyoruz.

Haşhaşlı Mercimekli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fissler Düdüklüde Pratik Yeşil Fasülye Yemeği
Nohut Tava
Harput Köftesi (Elazığ)
En İyi Karamel Sos
Salçasız Mercimek Çorbası
Lokma
Hdabla | © 2025 |