Avcı Böreği
Avcı Böreği Tanımı İçin Malzemeler
İç gereci için;
- 300 gram kıyma (artırılabilir)
- 1 adet soğan
- 1 Türk kahvesi fincanı ince bulgur
- Tuz
- Karabiber
- 7-8 kol maydanoz
- 4 adet yufka
Sos için;
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzerine;
- 2 adet yumurta
- Bir kase galeta unu
Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede kıymamızı kavuralım ,sonra ufak ufak doğranmış soğanı da ekleyelim.
- Tuz,karabiber ekleyelim ve pişince ocağı kapatalım .
- Maydanozu doğrayıp ekleyelim ,bir kasede ince bulguru çok az sıcak su ile ıslatıp yumuşatalım ve onu da kıymalı harca ekleyelim.
- Sos için su ve sıvı yağı bir kase de karıştıralım yufkanın birinci katını serip sostan dökelim .
- Sonra 2. Katı serip sos dökelim ,8 eşit kesime bölelim ve kıymalı harçtan koyalım .
- Sigara böreği üzere saralım, evvel yumurta sonra galetaya bulayıp fırın tepsisine dizelim.
- Kalan iki yufkayada tıpkı süreci yapalım 180 derecede pişirelim afiyet olsun.
Avcı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










