Muhallebili Yaz Pastası

Muhallebili Yaz Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ,margarin yahut sıvı yağ
  • 1 paket vanilya

Muhallebili Yaz Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
  2. Üzerine süt sıvı yağ kakao ekleyip az daha çırpalım.
  3. Unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip az çırpıp kek hamurunu tamamlayalım.
  4. Kek hamurunu dökmeden evvel borcamı bir yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayalım.
  5. Önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 180 derece 25 dk kadar pişmesini sağlayalım.
  6. Muhallebi için yağ hariç öbür materyallerin hepsini güzelce karıştırıp orta ateşte yoğunlaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirelim.
  7. Dikkat edelim tabanına tutmasın.
  8. Pişen muhallebiye yağını ve vanilyayı ekleyip uygunca karıştıralım.
  9. Kabımızın ağzını kapatalım kabuk tutmasın.
  10. Arada açıp orta ara karıştıralım.
  11. Pişen kekimiz biraz ılısın 10 dk kadar sonra 1 su bardağı sütümüzü her yerine gelicek formda dökelim.
  12. Soğuyan muhallebiyi çırpıcı yardımıyla çırpıp kekimizin üzerine dökelim.
  13. Üzerine hindistan cevizi yahut fıstık serpelim.
  14. Buzdolabına kaldırıp dinlendirelim. Servise hazır 😋.

Muhallebili Yaz Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Firik Pilavı (Hatay Usulü)
Tekirdağ Köftesi
Limon Aromalı Lor Kurabiyesi
Bebeklere Balkabağı
Çilekli Limonata
Profiterol
Hdabla | © 2025 |